Селтик и Лацио ще останат без победа


Н. Гавазов

Селтик и Лацио ще останат без победа

Селтик - Лацио

Стадион: "Селтик Парк", Глазгоу

Дата: 03.10.2023 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Доната Румшас (Литва)

Селтик и Лацио се изправят един срещу друг на "Селтик Парк" в опит да запишат първи победи в груповата фаза на Шампионска лига.

Шотландците капитулираха пред Фейнорд в първия кръг, след като допуснаха наивен гол от свободен удар точно преди почивката. И за да се влошат нещата още повече, "детелините" останаха с девет човека през второто полувреме на двубоя в Ротердам и напълно резонно получиха втори гол. Така Селтик запази само една суха мрежа в 37 двубоя в Шампионска лига. Що се отнася до вътрешното първенство, там хората на Брендън Роджърс са се устремили към 12-та титла за последните 13 сезона и след седем мача са едноличен лидер в класирането.

Лацио започна участието си в турнира по много завладяващ начин срещу Атлетико Мадрид. "Бианкочелести" се бореха да спасят точката след като получиха гол в 29-та минута и усилията им бяха възнаградени, когато вратарят Иван Проведел напусна вратата си в 95-та минута и с глава порази мрежата зад своя колега Ян Облак, разбивайки сърцата на испанците и хвърляйки "Олимпико" в делириум. След този мач "орлите" изиграха още три двубоя, в които се представиха противоречиво - равенство с Монца, победа над Торино и загуба от Милан. В момента столичани са 16-ти в класирането на Серия А, със 7 точки от седем мача.

Густав Лагербиелке и Один Тиаго Холм ще изтърпят наказания срещу Лацио заради червени картони, като първият може да бъде заменен от Нат Филипс, който наскоро се завърна от контузия в глезена. Уолш, Картър-Викърс и Абада продължават лечението в лазарета. Гостите са без кадрови проблеми.

Това ще е труден мач за двата отбора, а и истинско предизвикателство за почитателите на залозите. Селтик загуби 8 от последните си 10 домакинства в Шампионска лига, като не опази вратата си в 15 домакински срещи. Лацио пък се намира в някаква ужасна форма в Серия А, освен това римляните търсят първата си победа в главния европейски клубен турнир извън Рим от септември 2003 година.

Мач-загадка и поради това предлагаме соломоново решение - равенство.

Прогноза: Селтик - Лацио 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лацио (Маурисио Сари)
 
Проведел
   
Марушич
Касале
Романьоли
Хюсай
Гендузи
Ровела
Алберто
Андерсон
Имобиле
Закани
Маеда
Фурухаши
Палма
Хатейт
Макгрегър
О'Райли
Тейлър
Скейлс
Кобияши
Джонстън
   
Харт
 
Селтик (Брендън Роджърс)

Обоснована прогноза: Селтик - Лацио 1:1

  Сподели
288