Байерн постигна целта си срещу Манчестър Юнайтед в супер мач със 7 гола (видео)


В. Мухарски

Байерн постигна целта си срещу Манчестър Юнайтед в супер мач със 7 гола (видео)

Байерн Мюнхен се наложи над Манчестър Юнайтед с 4:3 на "Алианц Арена“ в първия двубой  и за двата отбора от груповата фаза на Шампионска лига през тази кампания. Двата тима направиха супер мач, като баварците показаха по-добри идеи за успяха.

Домакините дадоха заявка за победа с два бързи гола в рамките на 5 минути в 27-ата и 32-рата минута чрез Лерой Сане и Серж Гнабри.  

При първото попадение Хари Кейн овладя с гръб към вратата и подаде на Сане, който не се поколеба да шутира. Изглеждаше, че Онана няма да има проблеми, но камерунският страж позволи на топката да мине под ръцете му и да спре в мрежата.

Голът смути "червените дяволи". Само четири минути по-късно защитата пред Онана се пропуска и Байерн увеличи преднината си. В основата на попадението беше Мусиала, който умело задържа топката около аутлинията и я насочи към Гнабри, а за него остана по-лесното.

Изглеждаше, че баварците са си свършили работата, но след почивката стана още по-интересно.

Манчестър Юнайтед се върна в двубоя след дебютното попадение на Расмус Хьойлунд в 49-ата минута. Хари Кейн обаче възстанови аванса от два гола на Байерн само пет минути по-късно след точно изпълнена дузпа.

В самия край продължиха да валят голове. Каземиро върна интригата за последните минути след попадение в 87-ата минута. 

Във втората минута на добавеното време Кимих изведе Матис Тел зад гърба на Виктор Линдельоф. Младият нападател овладя и матира Андре Онана, разписвайки се за първи път с екипа на баварците в Шампионска лига.

Манчестър Юнайтед вкара отново в четвъртата минута от добавеното време. Бруно Фернандеш центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на Байерн, където Каземиро отклони топката с глава във вратата на домакините. И макар на феновете да не им се искаше този мач да свършва, това все пак се случи минута след това и победата бе за Байерн.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
542