Барса няма да има проблеми срещу Антверпен


Н. Гавазов

Барса няма да има проблеми срещу Антверпен

Барселона - Антверпен

Стадион: "Луис Компанис", Барселона

Дата: 19.09.2023 г.

Час: 22:00

 Съдия: Раду Петреску (Румъния)

Барселона ще се опита да започне с победа тазгодишното си участие в Шампионска лига, когато посрещне Антверпен в мач от група Н.

"Блаугранас" направи неубедителен старт в защитата на титлата си в Ла Лига, след нулево равенство от Хетафе на 13 август, но оттогава каталунците записаха четири поредни победи. Отборът на Шави преодоля Кадис, Виляреал и Осасуна в три поредни мача преди международната пауза, преди да запише внушителна победа с 5-0 над Реал Бетис в събота вечерта, като Жоао Феликс и Жоао Кансело отбелязаха в дебюта си у дома, докато Роберт Левандовски , Феран Торес и Рафиня също се разписаха.

Каталунците са действащи шампиони в Ла Лига и започнаха добре този сезон, но не успяха да излязат от груповата фаза на Шампионска лига в последните си две участия, което е непривично за този тим.

Междувременно Барселона беше победен от Пари Сен Жермен на осминафиналите през 2020-21 г., но стигна до полуфиналите на състезанието 2019-20 г., като загуби от бъдещия победител Ливърпул.

Отборът на Шави е големият фаворит, когато става въпрос за първото място в тази група, която включва също Шахтьор Донецк и Порто, но всичко това трябва да бъде доказано на терена.

Антверпен  се състезава в груповата фаза на Шампионска лига за първи път в историята си. "Червените" спечелиха едва петата си титла в Първа белгийска дивизия миналия сезон и първата от 1957 г., за да се класират за плейофния кръг на Шампионска лига, където се изправиха срещу АЕК Атина. Отборът на Марк ван Бомел обаче успя да триумфира у дома и като гост срещу опонентите си в плейофите, като завърши с общ резултат 3-1, за да премине към груповата фаза на турнира. Антверпен ще влезе в този мач след победа с 3:0 над Вестерло в лигата в петък, така че ще имат малко повече време от Барселона, за да се подготвят за този мач.

Белгийците играха груповата фаза на Лига Европа на УЕФА преди две години, когато завършиха в дъното на групата с Олимпиакос, Айнтрахт Франкфурт и Фенербахче., но фактът, че "червените" бяха победени в плейофния кръг за миналия сезон на Лига на Конференциите Европа и сега присъстват в груповата фаза на Шампионска лига, е показател за това колко далеч са стигнали за кратко време.

Барселона остава без услугите на Роналд Араухо и Педри поради контузия, но Илкай Гюндоган игра срещу Реал Бетис в събота въпреки опасенията за проблем с гърба.

Фермин Лопес също е на разположение отново, след като изтърпя наказание от лигата през уикенда, така че Шави ще има силен състав за този мач, като мениджърът трябва да вземе много решения.

Антверпен ще бъде без услугите на Ортуин Де Волф, Давино Верхулст, Бьорн Енгелс, Сам Винс и Коби Корбани за мача с Барселона поради контузии.

Венсан Янсен е водещият голмайстор на отбора този сезон с шест гола в осем изяви, а 29-годишният играч отново ще играе в последната третина на терена.

Възможен стартов състав на Барселона:

Тер Стеген; Кансело, Кунде, Кристенсен, Балде; Гави, Де Йонг, Гюндоган; Ямал, Левандовски, Феликс

Възможен стартов състав на Антверпен: Бутез; Батай, Ван ден Бош, Кулибали, Де Лает; Кейта, Екеленкамп, Вермеерен; Баликвиша, Янсен, Муджа

Барселона не би трябвало да има твърде много проблеми, за да победи белгийските дебютанти. Очакваме каталунците да доминират и да спечелят поне с два гола. Отправяме атрактивно предложение към почитателите на залозите: вероятността Роберт Левандовски да вкара първия гол се оценява на около 3.30.

Прогноза: Барселона - Антверпен 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Антверп (Марк ван Бомел)
 
Бутес
   
Батаилие
Бош
Кулибали
Лает
Кейта
Екеленкамп
Вермеерен
Мужа
Янсен
Баликвиша
Фелиш
Левандовски
Ямал
Гави
Де Йонг
Гюндоган
Балде
Кристенсен
Кунде
Кансело
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Антверп 3:0

  Сподели
198