Шахтьор Донецк и Порто няма да се победят


Н. Гавазов

Шахтьор Донецк и Порто няма да се победят

Шахтьор Донецк - Порто

Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург

Дата: 19.09.2023 г.

Час: 22:00

 Съдия: Давиде Маса (Италия)

И Шахтьор Донецк, и Порто ще се опитат да започнат перфектно кампанията си в тазгодишното издание на Шампионска лига, когато се изправят един срещу друг във вторник вечер.

И двата отбора стартираха силно в съответните си лиги. Шахтьор Донецк е начело в класирането на Висшата лига на Украйна с четири победи и две равенства в първите шест срещи. "Миньорите" вкарват във вътрешното първенство, но отбраната им не е убедителна и вероятно ще пропуска много в срещи с много по-силни европейски съперници. Головата разлика на Шахтьор от 14-7 в 6 мача от Висшата лига на Украйна говори достатъчно за стила на игра на отбора под ръководството на нидерландеца Патрик ван Льовен.

От друга страна, всички знаем колко опасен може да бъде ФК Порто във финалната третина с хора като Мехди Тареми и Тони Мартинес в техните редици. Порто се подхлъзна за първи път от началото на сезона точно преди международната пауза, когато си подели плячката с Арука в мач 1-1 на "Драгао".  Но тимът влиза в днешния мач  след победата с 1-0 над Ещрела в петък, която ги придвижи до 13 точки от петте им мача в лигата този сезон. Отборът на Серхио Консейсао е начело в Примейра Лига, с една точка пред втория Бенфика, и те ще се борят за спечелването на своята 31-ва титла, връщайки си трофея от Бенфика.

"Драконите" оглавиха групата на Шампионска лига миналата година пред отбори като Атлетико Мадрид, Байер Леверкузен и Клуб Брюж, преди да отпаднат в плейофите от бъдещия финалист Интер.

На Шахтьор ще липсват Микола Матвиенко , Валерий Бондар и Ласина Траоре за откриването на груповата фаза във вторник поради проблеми с контузии. Данило Сикан също трябва да започне в напреднала зона, докато Тарас Степаненко и Александър Зубков вероятно ще се появят като двама халфове във формация 4-3-3 за украинската страна.

Що се отнася до Порто, Иван Маркано , Марко Груич , Габриел Верон , Франсиско Консейсао и Еванилсон са извън заявката за евротурнирите. Маркано и Еванилсон бяха контузени в срещата от лигата в петък, като двойката вече не е на разположение, а двамата им заместници - Уендел и Мехди Тареми - са на линия за титуляри. Тони Мартинес , Пепе Акино , Жоао Марио и Стивън Еустакио също трябва да влязат в състава, след като бяха оставени извън XI в лигата последния път, докато Пепе трябва да започне в средата на защитата.

Възможен състав на Шахтьор Донецк:

Ризник; Конопля, Козик, Ракицкий, Азарови; Степаненко, Зубков, Судаков; Крискив, Кашчук, Сикан

Възможен стартов състав на Порто:

Коста; Марио, Кардосо, Пепе, Уендел; Гонзалес, Еустакио; Пепе, Франко, Мартинез; Тареми

Измина почти десетилетие, откакто тези два отбора се срещнаха за последен път и тогава те също се бореха в груповата фаза на Шампионската лига на УЕФА. Те си поделиха плячката и в двата мача. Като цяло Порто има две победи и две равенства в четири срещи с Шахтьор Донецк.

Това е наистина труден мач, особено след като и двата отбора са в силна форма този сезон. Равенството не би било най-лошият резултат в света за двата отбора, така че това е и нашата препоръка.

Прогноза: Шахтьор Донецк - Порто 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Порто (Сержио Консейсао)
 
Коща
   
Марио
Кардосо
Пепе
Вендел
Гонзалес
Еустакио
Акуино
Тареми
Галено
Мартинес
Сикан
Качук
Крискив
Судаков
Зубков
Степаненко
Азаров
Ракитцки
Козик
Конопля
   
Ризник
 
Шахтьор (Патрик ван Левин)

Обоснована прогноза: Шахтьор - Порто 1:1

  Сподели
208