Петев: Играчите разбраха какво се иска от тях


Н. Гавазов

 Петев: Играчите разбраха какво се иска от тях

Старши- треньорът на Лудогорец  Ивайло Петев коментира победата с 4:0 срещу Балкани, благодарение на който "орлите" отстраниха шампиона на Косово с общ резултат 4:2 и продължават към втория предварителен кръг на турнира.

"Искам да поздравя футболистите и публиката. Нашият отбор изигра изключително добър мач, изпълниха плана, изразходиха много енергия и емоция и беше заслужено, че продължаваме напред. Естествено, защото ние добре доминирахме през всички минути. Преследвахме гола и го отбелязахме, поздравления за нашите играчи.

Основното нещо е характерът. Без характер и енергия, няма нищо да се получи. Имахме доста разговори в тези 8 дни и играчите разбраха какво се иска от тях. Нека говорим за днешния мач, а не какво е било преди.

Всеки играч трябва да разбере, че когато получи шанс, трябва да даде максимума. Няма да допусна по-различна ситуация. Да, ние получихме спад, 4 месеца всичко беше цветя и рози, но трябваше да минем и през това и всеки да го изпита на своята кожа. Гледаме напред и концентрацията ни пада върху следващия мач от първенството.

Нови играчи? При всички положения трябва да се подсилим, не само с него. С Тиаго се борихме за титлата до последния кръг, а сега него го няма. Трябва да го адаптираме бързо, но смятам, че имаме добра група момчета, които ще го приемат по най-добрия начин.

Лесно няма, всеки един мач е труден и трябва към всеки мач да подхождаме така, както днес", заяви Петев.

  Сподели
213