Косовският първенец шокира Лудогорец


FUTBOL-TV

Косовският първенец шокира Лудогорец

Косовският първенец - Балкани се наложи с 2:0 над Лудогорец в първия мач от първия предварителен кръг на Шампионска лига. Българските шампиони бяха считани за фаворити, но изненадващо или не изиграха един много слаб мач.

Домакините играха по-добре през първата част и пропуснаха няколко добри положения. Логичното се случи в добавеното време на първото полувреме. Меритон Кореница отправи силен удар от воле с десния крак, стигна се до рикошет от крака на Хейстер и топката се оплете в мрежата на Падт. 

Зюба в 55-ата минута удвои, след като нито един бранител на Лудогорец не го пазеше. Последваха още пропуски пред вратата на разградчани, които могат да са доволни, че не инкасираха трети гол.

Към края на мача домакините видимо намалиха темпото. Пет минути преди края Лудогорец бяха близо до гола, но Доминик Янков нацели греда. Малко по-рано дойде и първият точен удар за разградчани, но вратарят на домакините закова топката пред голлинията. В крайна сметка Балкани се поздрави с победата, но предстои реванш в Разград.

  Сподели
785