Манчестър Сити спечели Шампионска лига! (видео)


В. Мухарски

Манчестър Сити спечели Шампионска лига! (видео)

Манчестър Сити спечели Шампионска лига за първи път в своята история! На финала "гражданите" се наложиха над Интер Милано с 1:0.

Първото полувреме двата тима бяха по-предпазливи и гледаха повече да не правят грешки в отбрана, отколкото да рискуват в нападение. В шестата минута Бернардо Силва напредна и навелзе в наказателното лице, нанесе удар към далечния десен ъгъл, който премина на сантиметри от страничния стълб.

Последваха два последователни момента, в които Едерсон показа нервност и лоша преценка, но в крайна сметка нападателите на Интер не се възползваха.

В 27-ата минута Кевин Де Бройне пусна извеждащ пас към Ерлинг Холанд в наказателното поле, а норвежецът шутира към близкия ъгъл, но Андре Онана застана добре и изби.

Малко по-късно обаче белгиецът се контузи и бе заменен принидително. Де Бройне догледа мача от резервната скамейка.

В началото на второто полувреме имаше надлъгване между двата тима и липсваха интересните ситуации. В 57-ата минута и Джеко се контузи и бе заменен от Лукаку. Малко по-късно Аканджи сгреши много сериозно в защита, след като реши да остави една върната към него топка за Едерсон. Лаутаро стигна до топката и излезе очи в очи със стража на Сити, но от малък ъгъл не успя да го преодолее.

Феновете на стадиона видяха откриването на резултата, което бе факт в 68-ата минута. Мануел Аканджи напредна и намери Бернардо Силва отдясно, той навлезе в наказателното поле и върна топката към Родри, който нанесе безпощаден удар малкото свободно пространство и не остави шансове на Онана - 1:0.

В следващата атака тимът от Италия бе толкова близо до изравняване! Федерико Димарко стреля с глава, но напречната греда спаси Едерсон и хората пред него.

В 78-ата минута Фоудън пропусна да реши всичко, след като сам навлезе в наказателното поле и остана сам срещу Онана, но стреля право във вратаря. В 89-ата минута Лукаку бе много близо до гол, но с глава насочи топката там, където се бе позиционирал Едерсон и вратарят изби.

Така Манчестър Сити спечели трофея, а Интер ще се задоволи със сребърните медали.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
518