Марота: Надяваме се да сбъднем мечтата си


Н. Гавазов

 Марота: Надяваме се да сбъднем мечтата си

Изпълнителният директор на Интер Джузепе Марота сподели очакванията си за финалния сблъсък от Шампионска лига между "нерадзурите" и Манчестър Сити.

"Ние сме на тръни, защото такова извънредно събитие не се случва всеки ден. Що се отнася до отбора, тренировките се проведоха на стадиона, за да усетят футболистите терена, където те като главни действащи лица ще изпитат тръпката от финал от такова ниво. Това не ме плаши, всички те са отлични професионалисти, водени са от опитен треньор, а клубът подкрепя отбора по всякакъв начин. Ние ще играем нашата игра.

Това е най-важното събитие за футболния сезон. Не сме изпитвали това от 13 години. Това е шести финал за Интер и ще влезем в историята независимо от резултата, въпреки че, разбира се, искаме да спечелим. Имаме мечта пред себе си и да се надяваме, че тя ще се сбъдне.

Като мениджър се гордея много. Благодаря и на моите помощници Аусилио, Брачина, Санети. Целият клуб работи здраво за тази цел. Не мисля, че тук работи логиката, че печели този, който харчи най-много. Има някои ценности, които в крайна сметка ни доведоха тук. Няма как да не отбележим заслугите на младия ни треньор. Пред Индзаги е път, пълен с успехи. Симоне е много категоричен в избора си.

Благодаря и на феновете, тази година Интер записа рекордна посещаемост. Надявам се, че нашата мечта ще се сбъдне“, заяви Марота.

  Сподели
200