Индзаги: Ще се борим за всеки сантиметър от терена


Н. Гавазов

Индзаги: Ще се борим за всеки сантиметър от терена

Старши -треньорът на Интер Симоне Индзаги сподели очакванията си за финалния мач от Шампионска лига срещу Манчестър Сити.

"Всички очакваме с нетърпение финала, имаме много залог във финала на сезона. Вървяхме към този мач ден след ден и сега ще се насладим на момента, но не искаме да спираме дотук, искаме да играем на финала възможно най-добре.

Сити фаворити ли са? Това е нормално, защото това е най-силният отбор в света. Но на финала ще играем 11 срещу 11. Имахме фантастичен сезон и ще изиграем силните си карти. Имах късмета да работя с футболисти, много от които участваха в различни финали. Трябва да играем с горещо сърце и хладна глава, това ще изисква висока концентрация, защото определено ще има трудни моменти в мача.

Горди сме, че стигнахме дотук и ще дадем всичко от себе си, за да покажем най-добрия футбол. Утре ще изиграем 57-ия си мач от началото на сезона и този мач ще бъде много различен от първите 56. Имахме трудни моменти през сезона, затова прогресирахме. Преминахме от заслужени поражения към незаслужени, положихме луди усилия и благодарение на това стигнахме до Истанбул. Напоследък нямаше много време да мислим какво сме направили, трябваше да получим правото да участваме в Шампионска лига, да играем на финала на Купата на Италия и едва сега разбираме какво сме направили. Утре ще се борим за всеки сантиметър от терена.

Изходът от двубоя зависи ли от действията на халфовата линия? Ще бъде много, много важно, но мисля, че краката, главата и сърцето са най-важни. Краката ще са необходими за бягане, главата - за да бъде чиста, сърцето - за намиране на енергия, когато в един момент изглежда, че няма повече сили. Единството е думата, която ни доведе тук и заедно ще се опитаме да постигнем подвига“, заяви Индзаги.

  Сподели
248