УЕФА реши за Марчиняк


Н. Гавазов

УЕФА реши за Марчиняк

Съюзът на европейските футболни асоциации ( УЕФА ) публикува изявление на официалния си сайт относно назначаването на полския рефер Шимон Марчиняк за главен съдия на финала на Шампионска лига. По-рано се появи информация, че Марчиняк може да бъде отстранен от мача заради политическата си позиция. Скандалът избухна заради участието на арбитъра в събитие, организирано от полския крайнодесен политик Славомир Менцен. УЕФА прие извинението на рефера и потвърди назначението.

"УЕФА внимателно проучи обвиненията, свързани с участието на Шимон Марчиняк в събитие, организирано в Катовице на 29 май 2023 г. След щателна проверка получихме изявление от Марчиняк, в което той изказва най-дълбоките си извинения и изяснява участието си в събитието.

УЕФА приема дълбоките му извинения и потвърждава, че Марчиняк ще продължи задълженията си като съдия за финала на Шампионска лига на УЕФА през 2023 г. “, се казва в изявление на организацията.

Решителната среща от главния европейски турнир, в която ще се срещнат Манчестър Сити и Интер, ще се проведе на 10 юни. Мачът започва в 22:00 часа българско време.

  Сподели
850