Индзаги: Изправяме се срещу един от най-силните отбори в света


Н. Гавазов

Индзаги: Изправяме се срещу един от най-силните отбори в света

Старши-треньорът на Интер Симоне Индзаги заяви, че "нерадзурите" не са фаворити в предстоящия финал в Шампионска лига.

"Това бе дълго и трудно пътуване. Достигнахме до финала и то напълно заслужено. Това ме прави много горд, защото мина доста време, откакто италиански отбор бе на финал в този турнир. Исках от играчите да бъдем сплотени и да сме като скала. Знаех, че Порто на Серджо Консейсао е "палач" за италиански отбори в последните години, елиминирайки всички. Затова бе важно да запазим "сухи" мрежи срещу тях. Срещу Бенфика изиграхме страхотен мач на "Сан Сиро". Това бе труден 1/4-финал, който заслужено спечелихме.

Направихме всичко възможно, за да достигнем до финала. Знаехме, че това ще бъде по-различен полуфинал, защото е дерби и очакванията са още по-големи. Имахме необикновен подход, вкарахме два ранни гола в първия мач, а можехме да отбележим и още. Отново продължихме напред заслужено, благодарение на момчетата, които показаха решителност, за да постигнат нужния резултат.

Със сигурност не сме фаворити в този сблъсък, но това е, което прави футбола вълнуващ. Изправяме се срещу един от най-силните отбори в света, с треньор, който всеки познава. Вече доказахме, че можем да постигнем всичко, сега остава да поставим черешката на всичко, което направихме досега, за да достигнем до този вълнуващ финал", заяви Индзаги.

  Сподели
257