Сити на финал в Шампионска лига след лекция срещу Реал (видео)


FUTBOL-TV

Сити на финал в Шампионска лига след лекция срещу Реал (видео)

Манчестър Сити се наложи с 4:0 над гостуващия Реал Мадрид в реванша помежду им от полуфиналите на Шампионската лига. Двата отбора направиха 1:1 на "Сантиаго Бернабеу" преди седмица и така след голямата победа тази вечер - "гражданите" отиват на големия финал в Истанбул, където ще спорят с Интер.

В 23-ата минута резултатът бе открит. Де Бройне пусна хитър пас към Бернардо Силва и той шутира в близкия ъгъл за 1:0.

Малко преди почивката Грийлиш проби отляво и подаде към Илкай Гюндоган в наказателното поле. Германецът стреля, но Куртоа изби. Топката обаче стигна да зоната между границата на вратарското поле и точката на дузпата, където бе Бернардо Силва, който с глава прати топката в мрежата, хвърляйки отново в екстац феновете на домакините по трибуните.

 В 67-ата минута Тони Кроос пробва удар от дистанция, но защитник на Манчестър Сити блокира. Шест минути след това Гюндоган пусна пас с пета между краката на Едер Милитао, намирайки Холанд. Оказал се сам срещу вратаря, норвежецът стреля ниско, но Куртоа докосна топката и след това тя се отби от напречната греда и излезе в аут. В 76-ата минута Де Бройне центрира от пряк свободен удар, като в наказателното поле Едер Милитао докосна леко топката и без да иска я насочи неспасяемо в собствената си врата за 3:0.

 Стигна се и до четвърти гол за домакините, дело на Хулиан Алварес. Появилият се като резерва аржентинец завърши перфектна комбинация на Манчестър Сити, илюстрирала тотланото надмощие на "гражданите" срещу рекордьора по европейски клубни титли.

Така трофеят ще има нов носител, след като настоящите шампиони отпадат от надпреварата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
1188