Малдини: Още не сме готови да играем на два фронта


Н. Гавазов

 Малдини: Още не сме готови да играем на два фронта

Техническият директор на Милан Паоло Малдини коментира отпадането на отбора от полуфиналите на Шампионска лига.

“Сезонът още не е свършил, защото още се борим за място в топ 4 в Серия “А". Достигането до полуфиналите в Шампионската лига беше неочаквано постижение, но, естествено, поражението от Интер е болезнено. Трябва обаче да запомним какво постигнахме. В последните мачове с Интер не бяхме равностойни. Днес беше по-добре. Може би стилът на Интер ни е неудобен, но освен това имахме и сериозни кадрови проблеми.

Както казахме и през миналия сезон, още не сме готови да играем на два фронта. Собствениците на клуба го знаят. Това пътешествие започна преди 4 години и донесе отлични резултати, както икономически, така и спортни. Изградихме млад състав, разликата в средната възраст с Интер е около три години. Логично е да ни липсва опит.

Ако се справим на ниво в оставащите три мача и се класираме за Шампионската лига, сезонът може да бъде определен като отличен. Мисля, че е възможно. Трябва да използваме максимално това достигане до полуфиналите в ШЛ. Надявам се да повторим този поход много скоро", заяви Малдини.

  Сподели
243