Пиоли: Имаме шанс да променим ситуацията


Н. Гавазов

 Пиоли: Имаме шанс да променим ситуацията

Старши -треньорът на Милан Стефано Пиоли коментира поражението в първия полуфинален мач от Шампионска лига с Интер (0:2).

"Милан бе неузнаваем? Това е твърде строга спецификация. Факт е, че Интер игра по-добре през първото полувреме и вкара два гола, Милан игра по-добре през второто полувреме и не вкара. Това се случва във футбола. Интер игра по-добре и по-ефективно през първото полувреме, а ние направихме твърде много грешки за това ниво.

До седмата минута Интер дори не навлезе в нашето наказателно поле, а след това вкара още след първия корнер. Очевидно трябваше да сме по-концентрирани. Искахме различен резултат, но трябва да продължите да вярвате, защото един момент може да промени всичко в реванша.

Имахме намерение да бъдем компактни и агресивни, но Интер бе по-добър в много 50-50 ситуации и това им помогна да контролират мача. Те също имаха късмет да реализират първите два момента, което ни усложни задачата на тактическо и психологическо ниво. Видях силна реакция от моите момчета и това трябва да използваме в следващия мач.

Имахме шансове през второто полувреме, така че естествено трябва да сме по-агресивни на реванша. Трябва да вдигнем летвата и да играем от самото начало приблизително както днес през второто полувреме. Момчетата са наясно, че не очаквахме такова представяне и такъв резултат, разочаровани са, но знаят, че имаме шанс да променим ситуацията.

Съдийство? Виждал съм много 50-50 ситуации, които се отсъждат еднакво от рефера.

Леао? Ще видим. Той не бе в състояние да играе днес, остават шест дни и се надяваме, че ще бъде готов“, заяви Пиоли.

  Сподели
311