Ицо Стоичков за Бербатов: Горе главата и гледай напред


В. Мухарски

Ицо Стоичков за Бербатов: Горе главата и гледай напред

Легендата на българския футбол Христо Стоичков изрази възмущението си от решението на мениджъра на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън да остави голмайстора на Висшата лига - Димитър Бербатов извън групата за мача-финал в Шампионската лига. Легендата на Барселона коментира победата на "каталунците" над Манчестър Юнайтед с 3:1 на “Уембли”.

“Яд ме е най-много за Митко Бербатов. Не може да е резерва на резервите. Не мога да повярвам как футболист с 200 минути през сезона като Майкъл Оуен може да е на пейката, а Митко да е извън групата. Абсурдно е! В деня преди финала се видях с Бербатов. Поговорихме си. Беше нахъсан, амбициран да излезе, да играе, да спечели. Казах му, че не виждам как Юнайтед ще бие, но му пожелах успех. В никакъв случай не приемам, че Бербатов е по-слаб от Валенсия, Нани или останалите.

Нани не може да влезе и в малкия джоб на Емил Костадинов. Карик е толкова далече от класата на Красимир Балъков например... Но да не сравняваме поколения. Възмущавам се от отсъствието на Митко”, заяви Стоичков пред “Труд”.

“Аз искам Бербатов да стане европейски шампион. И му пожелавам още веднъж да се върне на финала. Нека злите езици в България говорят, че му завиждам или че той на мен завиждал. Няма за какво. Такива хора не виждат по-далеч от върха на обувките си. Ако му завиждах или мразех, щях ли да го направя капитан на националния отбор? Живеем в долината на слепите. Има много футбол в Бербатов. Ще се обърна към него така: "Митко, нищо не е загубено! Твоите качества ще опровергаят всички слухове. Вдигни главата и продължавай напред!", допълни още Стоичков.

  Сподели
116