Този път пестелива победа за Реал срещу Ливърпул


FUTBOL-TV

Този път пестелива победа за Реал срещу Ливърпул

Реал Мадрид постигна още една победа срещу Ливърпул в реванша от 1/8-финалите в Шампионска лига. След разгрома с 5:2 на "Анфийлд" преди две седмици, днес в испанската столица, двубоят завърши при резултат - 1:0 в полза на "Белия балет". 

"Червените" и днес не успяха да се противопоставят на кошмара си в последните години в този турнир. Дарвин Нунес имаше първата добра ситуация, Куртоа се намеси решаващо. Последваха стабилни намеси и на Алисон. В 20-ата минута Камавинга стреля извън наказателното поле и нацели напречната греда. Факт е обаче, че имаше и намеса от страна на бразилският национален вратар. Темпото на игра беше много високо през първата част, но вратарите на двата тима попречиха да се стигне до гол.

След почивата "мърсисайдци" бавно отпускаха педала на газта. В 69-ата минута Винисиус комбинира по перфектен начин с Бензема, който от чиста позиция прати топката в аут. 

В 79-ата минута Винисиус успя да продължи топката към Бензема пред погледа на Ван Дайк, който е с основна вина за гола, който последва на френската звезда на Реал. До края имаше още положения, но до нов гол така и не се стигна. В добавеното време Цимикас игра с ръка в наказателното поле, но след намесата на ВАР бе преценено, че няма дузпа.

В крайна сметка Реал продължава напред, а Ливърпул ще се съсредоточи в опитите си да влезе в топ 4 на Висшата лига.

  Сподели
805