Гуардиола обясни смяната на Холанд


Н. Гавазов

 Гуардиола обясни смяната на Холанд

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола обясни защо побърза да замени Ерлинг Холанд след петия гол на норвежкия нападател срещу РБ Лайпциг.

След като вкара пет попадения до 57-ата минута на победния мач на Сити от Шампионска лига предния ден (7:0), още в 63-ата минута Ерлинг загуби мястото си на терена на "Етихад" от Хулиан Алварес.

Гуардиола се пошегува, че набързо е отстранил Холанд, за да му попречи да отбележи нов гол, като по този начин направи двоен хеттрик.

"Да, това е много. Повечето пъти той е вкарвал хеттрик, аз съм го сменял след 65-ата минута.

Ако успееше да направи двоен хеттрик на 22-23 години, това щеше да направи живота му скучен. В противен случай той има цел за бъдещето. Тук и навсякъде. Затова го смених.

Днес той вкара пет гола, но мисля, че докосна топката 30-35 пъти. Това е което търсим. Имам усещането, че действаш умно и точно при поемането на топката, когато участваш в играта - в отбрана и атака.

Той може да го направи, но е трудно да вкараш гол, когато не докоснеш топката в продължение на 40-50 минути. Понякога вината е негова, защото не се движи. Например срещу Кристъл Палас му казах, че той не игра добре. Но в други дни вината е наша, като гостуването на РБ Лайпциг, когато не успяхме да му доставяме топката през второто полувреме.

Но ние говорим за това и работим върху него. Опитваме се да го направим по-бързо. След като преминем дефанзивната халфова зона, трябва да се движим по-бързо.

Понякога хората си мислят, че това зависи от състава ни, дали играем бавно или комфортно. Всъщност нашето отношение е винаги да играем агресивно, но понякога не се получава заради съперника.

Пет гола... Какво да кажа? Цифрата на сезона. Всеки път, когато не вкара два или три гола, той е критикуван до края на кариерата си и това е проблемът за това момче. Това е реалност", заяви Гуардиола.

  Сподели
576