Интер ще подаде жалба срещу Порто


Н. Гавазов

Интер ще подаде жалба срещу Порто

Главният изпълнителен директор на Интер Джузепе Марота заяви, че неговият отбор ще подаде жалба до Съюза на европейските футболни асоциации (УЕФА), след като на 1000 фенове бе отказан достъп за реванша от осминафиналите на Шампионска лига срещу Порто (0-0).

"Празнуваме достигането на четвъртфиналите, което Интер не е постигал от 12 години, отдаваме почит на нашия треньор, нашите играчи и феновете, които присъстваха.

Но също така искам да мисля за около 1000 фенове, които не успяха да стигнат до стадиона, въпреки че имаха билети. Бе неочаквано и очевидно ще подадем официална жалба до УЕФА, за да имаме ясна представа какво се е случило.

Видях кадри на семейства, оставени отвън, плачещи деца, които бяха дошли от Италия. Футболът трябва да представлява единство и радост, така че това е горчивата страница на една красива вечер. Тази сутрин се срещнахме с местните власти и те ни увериха, че феновете ще бъдат допуснати дори ако гостуващият сектор е пренаселен. Това обаче не се случи.

Предимно бяха семейства с деца, които, разбира се, не бяха тук, за да извършват актове на насилие, а за да подкрепят своя отбор. Не смятам, че ситуацията беше толкова сериозна, че да им забранят да влязат на стадиона.

Разбираме, че УЕФА не е виновен, но вярваме, че подаването на официална жалба ще ни помогне да предотвратим подобни неща да се случват отново“, заяви Марота.

  Сподели
194