Клоп: Тук сме, за да победим


Н. Гавазов

Клоп: Тук сме, за да победим

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира предстоящата среща с Реал Мадрид от 1/8-финалите на Шампионска лига.

"Дори да имаме 1% шанс, ще опитаме. Играем срещу силен съперник и ще се опитаме да спечелим. Това е възможно. Затова сме тук. Ще видим докъде можем да стигнем. След като можем да изненадаме сами себе си в негативен план, можем да го направим и с обратен знак. Трябва да покажем най-доброто от нашата игра само за да спечелим този мач, а какво остава да продължим напред.

Контраатаките през второто полувреме на първия мач бяха проблем. Не успяхме да се удържим Винисиус и Бензема през цялото време, но през голяма част от двубоя успяхме. Тактически трябва да бъдем активни, без значене със или без топка. Нашата преса в средата на терена трябва да е изключителна. Трябва да поемаме рискове, но да не допускаме контраатаки. Искаме да направим това, което направихме през първото полувреме на "Анфийлд", но без допуснатите голове. Вероятно няма да продължим напред. 100% от хората тук смятат, че нямаме шанс. Ако аз съм единственият, който мисли, че имаме минимален такъв, е добре. Хубаво е, че ни смятат за пълен аутсайдер. Но предпочитам да съм в положението на Карло - да имам преднина от три гола.

Реал никога не губи увереност. Това е огромно качество за един отбор. Става дума за манталитет. Фантастичен тим ,който има цялото ми уважение. Загубихме големи финали срещу тях, но изиграхме добри мачове. Един от най-добрите отбори в света. Ние обаче сме тук, за да победим",

  Сподели
185