Фърдинанд: Барселона бе по-добрият отбор


Н. Гавазов

Фърдинанд: Барселона бе по-добрият отбор

Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд остана разочарован от загубата с 1:3 от Барселона във финалния мач от Шампионската лига тази вечер, но също така призна, че по-добрият отбор на терена е бил този на каталунците. Както е известно, Педро изведе испанския шампион напред в резултата, но след това Рууни възстанови равенството на терена, с което даде на феновете на „червените дяволи" надежди за успех. През втората част обаче, хората на Гуардиола доминираха изцяло и с голове на Меси и Вия сложиха точка на въпроса кой ще бъде победител в двубоя.

„Те играха наистина по-добре от нас. Ние стояхме добре в отделни моменти, но като цяло, Барселона бе по-добрия отбор. Тук ние не можем да спорим. Те са наистина голям отбор, с големи играчи. Имат свой изграден стил на игра, който е известен на всички и ние се опитахме да им попречим да се придържат към него, но мисля, че не се справихме", заяви Фърдинанд за ITV Sport.

„Част от техните голове наистина можеха да бъдат предотвратени. В някои ситуации сбъркахме много, но това е истината. Трябваше да се защитаваме по-добре. Никой не иска да дойде до тук и да загубиш. Наистина искахме да спечелим, но те бяха по-добрите", допълва Рио.

 

  Сподели
90