Саки: Милан трябва да играе смело срещу Тотнъм


Н. Гавазов

 Саки: Милан трябва да играе смело срещу Тотнъм

Бившият старши -треньор на Милан Ариго Саки говори за това как отборът може да постигне успех в реванша от 1/8-финалите на Шампионска лига с Тотнъм. Първата среща завърши с победа на миланския тим с резултат 1:0.

"Милан има само един път да стигне по-нататък – да играе смело и уверено. Ако обръщат твърде много внимание на тактиката, това ще е краят.

Настроението ще е критично. Да разчитат твърде много на гола, който отбелязаха на "Сан Сиро", би било капан. Психологическият аспект в тези срещи е много важен, трябва да се подхожда много внимателно. Милан не трябва да го толерира, трябва да принуди Тотнъм да го направи.

Това трябва да е отправната точка. Кой е най-добрият начин да навредите на противниците си? Играйте добре и вярвайте до последно, за да преодолеете трудните моменти.

Идентифицирах два ключа, които могат да бъдат залог към успеха: преса и преходи. Момчетата на Пиоли трябва да играят като едно цяло, като стоят на максимум 25-30 метра [един от друг]. Защитата трябва да се движи едновременно с другите линии. Нападателите трябва да се отдръпнат, когато Тотнъм притежава топката, а защитниците трябва да поддържат висока линия, когато "росонерите" имат топката“, написа Саки в колоната си за La Gazzetta dello Sport.

Реваншът от 1/8-финалите на Шампионската лига между Милан и Тотнъм ще се проведе днес, 8 март, в Лондон.

  Сподели
306