Дортмунд взе първия мач срещу Челси, но интригата остава


FUTBOL-TV

Дортмунд взе първия мач срещу Челси, но интригата остава

Борусия Дортмунд се наложи срещу Челси 1:0 в първи мач от 1/8-финалите на Шампионската лига. Двата тима обаче изиграха сравнително равностоен двубой, така че интригата със сигурност остава и за реванша.

Четвърт час след началото "сините“ получиха пряк свободен удар в близост до наказателното поле. След центриране Тиаго Силва скочи високо и отклони топката с ръка във вратата на Грегор Кобел. Въпреки че си призна, той получи жълт картоm, a очаквано голът не бе признат.

В 27-ата минута Брант хитро намери Алер в наказателното поле, но неговият изстрел от малък ъгъл излезе в аут. Жоао Феликс направи сериозен пропуск след поредната бърза контра на Челси. Португалецът размени пасове с Хаким Зиеш, след което шутира над напречната греда. Домакините отговориха с идентично изпълнение на Адейеми.

В 38-ата минута късметът покри домакините. Кай Хаверц получи в предни позиция. Германският национал задържа и изчака включването на Жоао Феликс. Португалецът овладя, задмина с финт Волф и дори преодоля Кобел, но топката се отби от напречната греда.

В 57-ата минута Брант шутира по тревата, но Кепа внимаваше и направи важна намеса в мача. В 62-рата минута Рийс Джеймс пак беше спрян от Кобел. Жоао Феликс нагласи топката на десния крак на Джеймс, който стреля силно, но вратарят изби в ъглов удар.

След изпълнението на корнера Дортмунд изчисти, а Рафаел Герейро пусна към Карим Адейеми. Той надбяга с лекота Енцо Фернандес, след което заобиколи Кепа, за да завърши на празна врата за 1:0.

В 78-ата минута Кулибали се оказа непокрит в наказателното си поле и стреля мощно, но Кобел се намеси. От ръцете на вратаря топката щеше да влезе във вратата, но Емре Джан се хвърли и в последния момент изчисти пред самата голлиния. 

В самия край нервите на терена взеха връх и се стигна до неприятни сцени и бутане между играчите. Всичко приключи бързо и мачът бе подновен, но до нов гол така и не се стигна. Така реваншът се очертава да бъде много интересен.

  Сподели
400