Бускетс отрече обвиненията в расизъм


Н. Гавазов

Бускетс отрече обвиненията в расизъм

Полузащитникът на Барселона Серхио Бускетс отрече твърденията, че той е използвал расистки изрази спрямо играча на Реал Мадрид Марсело в първия полуфинален сблъсък между двата отбора в Шампионската лига на 27 април тази година. Както е известно, вчера УЕФА започна разследване на инцидента и ако бъде доказана вината на каталунския футболист, той ще отнесе най-малко пет мача дисквалификация в европейските турнири, както и солидна глоба.

Реал Мадрид обвини Бускетс, че е нарекъл Марсело „маймуна", а на видеозаписите се вижда как полузащитникът прикрива устата си, когато влиза в контакт с левия бек на „белите".

„Когато Реал Мадрид пусна снимките в Youtube, ние веднага разговаряхме с нашия играч и той заяви, че снимките са фалшиви, а думите които е казал на Марсело са „много сте нервни". Ние сме в началото на една голяма несправедливост. Надявам се, че УЕФА ще се отнесе сериозно към ситуацията и ще вземе правилното решение", заяви за телевизионния канал на Барселона Тони Фрейха, който е секретар на Борда на директорите на каталунския клуб.

 

  Сподели
75