Милан зарадва феновете си, Челси с очаквана победа


FUTBOL-TV

Милан зарадва феновете си, Челси с очаквана победа

Милан победи Залцбург с класическото 4:0 на "Сан Сиро“ в последния мач от груповата фаза на Шампионска лига. След този успех "росонерите“ си осигуриха участие във фазата на елиминациите в турнира за пръв път от девет години. По този начин футболистите на Милан направиха същински футболен празник за своите фенове на "Сан Сиро“.

Оливие Жиру откри резултата в 14-ата минута, след това даде асистенция на Раде Крунич, който удвои в 46-ата минути. Отново французинът отбеляза в 57-ата минута. В самия край на срещата Жиру отново бе в основата на последното попадение за "росонерите", след като отново асистира, но този път на Жуниор Месиас.

В другия мач от тази група - Челси се наложи над Динамо Загреб с 2:1. Това означава, че "сините" печелят своята група. Динамо е последен. Още в 7-ата минута Бруно Петкович откри резултата и шокира феновете на Челси. В 18-ата обаче Рахийм Стърлинг изравни. След точно половин час игра обратът бе факт, след като Денис Закария вкара за 2:1. След почивката имаше още положения, но в крайна сметка до ново попадение така и не се стигна.

  Сподели
370