ПСЖ удари Юве в Торино, Бенфика също с победа


FUTBOL-TV

ПСЖ удари Юве в Торино, Бенфика също с победа

Пари Сен Жермен се наложи с 2:1 при визитата си на Ювентус в последен мач и за двата тима от груповата фаза на Шампионска лига. Двата тима бяха с коренно-различни цели преди старта на мача. ПСЖ искаше да заеме първо място в групата, докато Юве се бореше за 3-та позиция, която дава право на участие в Лига Европа.

13-ата минута се оказа фатална за Юве. Мбапе получи топката от Меси, преодоля технично Федирико Гати, който го държеше за фланелката. Това не спря нападателя, а той продължи, направи още един финт, с който прати бранител на домакините на земята, и с прекрасен удар прати топката в долния ляв ъгъл на Шчесни. 

Пет минути преди края на първата част Юве стигна до изравнителен гол. Подаване към Куадрадо бе пропуснато от Бернат. Колумбиецът стреля с глава, Донарума отрази, но нямаше какво да направи, когато при добавката Бонучи заби топката в мрежата. 

През втората част Юве опитваше да стигне до победата, но вместо това - ПСЖ вкараха втори гол. В 70-ата минута влезлият секунди по-рано Нуно Мендеш получи извеждащо подаване в оголената лява зона, напредна в наказателното поле и с прецизен удар по земя се разписа за 1:2.

В 78-ата минута Джанлуиджи Донарума не успя да се справи с далечен удар и изби топката неубедително, а Локатели я прати в мрежата, но бе в засада и попадението не бе зачетено. До края до нов гол не се стигна. Юве все пак продължава в Лига Европа, каквато бе целта.

Борещият се за първо място Бенфика постигна категорична победа - 6:1 като гост на Макаби Хайфа. Гонсало Рамош откри след 20 минути игра, но само 6 по-късно Тярон Чери бе точен от дузпа за 1:1. След почивката се стигна до дъжд от голове във вратата на домакините. Петър Муса, Алехандро Грималдо, Рафа Силва, Анрик Араужо и Жоао Марио се разписаха за голямата победа. С този успех Бенфика дори успя да измести ПСЖ от първото място.

  Сподели
441