Рейнджърс - Аякс: Домакините ще вземат първа точка


Н. Гавазов

Рейнджърс - Аякс: Домакините ще вземат първа точка

Рейнджърс - Аякс

Стадион: "Айброкс", Глазгоу

Дата: 02.11.2022 г.

Час: 22:00

Съдия: Глен Ниберг (Швеция)

Рейнджърс и Аякс ще се изправят един срещу друг в мач от последния кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Всъщност, двата тима ще завършат кампаниите си в турнира, след едно разочароващо представяне.

Шотландският колектив влезе в главното европейско клубно състезание като финалист в Лига Европа, но допусна пет загуби от пет мача с общ резултат 1:19. Отборът стои малко по-добре във вътрешното първенство, където е втори, на 4 точки зад лидера Селтик, но шотландската Висша лига отдавна е турнир на два отбора, а и нивото е несъизмеримо с това на Шампионска лига.

Повече се очакваше и от Аякс, който започна с домакинска победа 4:0 над утрешния си съперник. Може би нещата щяха да се развият по различен начин за колектива на Алфред Шройдер, ако тимът бе успял да измъкне точка при гостуването на Ливърпул и да си повярва малко повече. Голът на Матип в 89-та минута попари надеждите на амстердамци, а след това те съвсем се предадоха, допускайки като домакин 6 гола от Наполи и 3 попадения от Ливърпул. Загубата с 4:2 на гости на неаполитанците бе очаквана и така Аякс остана с 3 точки и вероятно ще завърши трети в групата.

Рейнджърс има много загуби в кадрово отношение. Централните защитници Конър Голдсън, Филип Хеландер и Джон Сутар, полузащитниците Нейтън Офобор, Глен Камара и Янис Хаджи, крилото Том Лоурънс и нападателят Кемар Руф ще отсъстват поради контузии. В допълнение, халфът Джон Ландстрьом ще пропусне мача поради отмяна на жълти картони.

Защитникът Ахметджан Каплан, полузащитникът Мохамед Ихаттарен и нападателят Амауррихо ван Аксел-Донген няма да играят за Аякс заради контузии.

Букмейкърите виждат гостите фаворит в срещата и това е така заради разликата в класите, но от друга страна амстердамци имат важен мач с ПСВ през уикенда, което може да накара треньорският щаб да даде почивка на някои от титулярите. А това е и шанс за шотландците да завършат кампанията си в Шампионска лига с поне една точка.

Прогноза: Рейнджърс - Аякс 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
294