Наполи няма да се смили над Рейнджърс


Н. Гавазов

Наполи няма да се смили над Рейнджърс

Наполи - Рейнджърс

Стадион: "Диего Марадона", Неапол

Дата: 26.10.2022 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Халил Мелер (Турция)

Наполи приема Рейнджърс в мач от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

Италианският колектив си осигури място в плейофите на турнира, след като спечели всичките си четири двубоя до момента. "Партенопеите" вкараха десет гола само в последните си две срещи - срещу Аякс. Но не бива да оставяме без внимание и успехът с 4:1 над Ливърпул на старта на кампанията. Колективът на Лучано Спалети се намира в чудесна форма и във вътрешното първенство, където постигна девет победи и две равенства в първите 11 кръга и еднолично оглавяват класирането в Серия А, на три точки пред най-близкия си преследвач. Последното доказателство за формата на неаполитанци е успехът с 1:0 над Рома като гост през уикенда.

Рейнджърс пристига със съвсем друго настроение. Шотландците загубиха и четирите си мача досега в квартета, като отбелязаха само един гол досега. И той дойде в миналия кръг, но при домакинската загуба със 7:1 от Ливърпул. При това катастрофата на "Айброкс" можеше да е по-голяма, ако гостите не бяха проспали първото полувреме. През уикенда Рейнджърс се препъна и във вътрешното първенство, завършвайки 1:1 с Ливингстън у дома, което остави хората на Джовани ван Бронкхорст на второ място,  на 4 точки от лидера Селтик.

Рахмани е аут от домакините. Гостите са сполетени от епидемия от травми: аут са Хаджи, Хеландер, Голдсън, Джак, Сутар, Лаурънс.

Това ще е втората среща между тези два отбора. Първата се проведе в средата на септември и Наполи постигна класически успех в Глазгоу.

Какво да очакваме утре в Неапол? Няма съмнение, че домакините са фаворити в мача. Единствената интрига е свързана с голмайсторите в двубоя и в какъв размер ще са ротациите в състава на неаполитанци, което би се отразило на резултата в двубоя.

Прогноза: Наполи - Рейнджърс 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Рейнджърс (Джовани ван Бронкхорст)
 
Макгрегър
   
Таверни
Кинг
Дейвис
Баришич
Лундстрам
Дейвис
Арфийлд
Тилман
Кент
Чолак
Кварцхелия
Осимен
Лосано
Зелински
Лоботка
Ндомбеле
Оливейра
Хесус
Мин Джае
Лоренцо
   
Мерет
 
Наполи (Лучано Спалети)

Обоснована прогноза: Наполи - Рейнджърс 3:0

  Сподели
387