УЕФА наказа Моуриньо с дисквалификация от пет мача


Н. Гавазов

УЕФА наказа Моуриньо с дисквалификация от пет мача

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо бе дисквалифициран от УЕФА за пет мача (единият условно, с изпитателен срок от три години), заради полученият червен картон в първата полуфинална среща от Шампионската лига срещу Барселона, както и за изказването си, че никой не може да победи каталунците, защото европейската футболна централа помага на „блауграна" да продължава напред в турнира. 

Както съобщава Reuters, португалският специалист ще престои на трибуните още в три мача от европейските турнири, тъй като на реванша от полуфиналите на Шампионската лига се намираше на трибуните на "Камп Ноу". Освен това, Моуриньо ще бъде глобен с 50 000 евро.

По-рано Marca съобщи, че ако бъде наложено наказание за дълъг период от време, Реал и Моуриньо ще го обжалват.

Наказания отнесоха също така Пепе и Пинто, които бяха санкционирани с червени картони. Първият получи дисквалификация от един мач, въпреки, че милиони телевизионни зрители видяха, че между него и ДСани Алвеш няма контакт. Пепе обаче не игра на реванша и по този начин се смята, че е изтърпял наказанието си. Резервният вратар на Барселона Пинто пък отнесе три мача за сбиването, което предизвика в тунела. Той няма да вземе участие във финала на Шампионската лига, който е на 28 май, както и в първата среща на каталунците от новата им кампания в евротурнирите.

Реал Мадрид пък бе глобен с 20 000 евро за лошо поведение на феновете си. 

 

  Сподели
94