Шави: Грешките струват скъпо, не заслужаваме плейофите


Н. Гавазов

Шави: Грешките струват скъпо, не заслужаваме плейофите

Старши-треньорът на Барселона Шави направи доста двусмислен комплимент към "нерадзурите" на пресконференция след мача с Интер.

 "Ако не можете да спечелите у дома, тогава не заслужавате класиране за плейофите в Шампионска лига", заяви треньорът на Барселона.

Докато каталунците бяха бесни след загубата с 1-0 на "Сан Сиро", те нямаха от какво да се оплакват от равенството 3:3 на родна земя.

Всъщност "нерадзурите" два пъти повеждаха, като на два пъти Роберт Левандовски изравняваше резултата.

Именно Интер имаше най-големи шансове за победа в двубоя.

"Има два начина да разчетем играта“, каза Шави на пресконференцията си.

"Първото полувреме бе страхотно, атакувахме добре и накарахме Интер да страда, работейки добре в средата на терена с Педри и Гави. Допуснахме твърде много грешки през второто полувреме, като започнахме с един от първите им голове, който ни накара да увиснем.

Имаше грешка при втория гол, което не може да се случи в такъв мач. Грешките струват скъпо в Шампионска лига.

Опитахме се да отвърнем на удара с характер, но ако не можете да победите Интер у дома, не заслужавате да продължите напред в Шампионска лига", коментира специалистът.

Всичко, от което Интер се нуждае сега е победа над Виктория Пилзен, за да си гарантира осминафинал в турнира, докато Барселона се насочва към Лига Европа за втора поредна година.

"Знаем, че ситуацията вече не е в нашите ръце, не заслужаваме да продължим в Шампионска лига. Има малка надежда, за тези грешки човек трябва да плати висока цена. Бе страхотно първо полувреме и направихме две фатални грешки.

Аз съм треньор и трябва да нося отговорност, когато играчите ми правят грешки. Трябваше да сме по-концентрирани, но влязохме във второто полувреме с грешна нагласа.

Това е тежък удар за нас, точната дума би била жестока“, продължи Шави.

"Трябва да се съсредоточим върху лигата, където искаме да останем на върха. Сезонът е дълъг, не дадохме всичко от себе си поради собствените си грешки и това състезание бе трудно за нас. Трябва да продължим.

Интер? Те са много силни физически и в защита. Тренират добре, вървят напред с играчи, които могат да се справят с топката. Първо, те са трудни за справяне физически и това е, с което се борим.

Ако не бяха нашите грешки, би било страхотно да дадем победа на тези фенове", завърши испанецът.

  Сподели
1363