Сити и Дортмунд громят в своята група (видео)


FUTBOL-TV

Сити и Дортмунд громят в своята група (видео)

Ерлинг Холанд продължи головата си серия. Норвежецът се разписа в девети пореден мач, а Манчестър Сити разби ФК Копенхаген с 5:0 в среща от груповата фаза на Шампионска лига. Суперзвездата на гражданите отбеляза първите две попадения в мача, а след автогол на Хочолава англичаните водеха с 3:0 на почивката. През второто полувреме Риад Марез се разписа от дузпа, а Хулиан Алварес вкара в 76-ата минута.

Голяма победа записа и Борусия Дортмунд. В мач също от тази група, BVB победи Севиля с 4:1. Борусия поведе още в шестата минута, когато Рафаел Герейро нанесе перфектен удар от границата на наказателното поле и не остави никакви шансове на Ясин Боно.

В 21-ата минута Юсен Ен-Несири получи пресилен директен червен картон. Съдията Маурицио Мариани се консултира с ВАР и промени решението си, като мароканецът бе декориран в жълто. В 41-ата минута Джуд Белингам удвои аванса на Дортмунд. Само две минути по-късно падна нов гол, дело на Карим Адейеми.

Севиля върна едно попадение в 51-ата минута, когато Алекс Телес центрира към Ен-Несири, който скочи най-високо в наказателното поле и с глава не остави шанс на Алекс Мейер. Четвърт час преди края Юлиан Бранд оформи крайния резултат.

По този начин "жълто-черните“ са втори в групата с шест точки, Севиля е на трета позиция с една. Манчестър Сити е лидер с 9, последен е Копенхаген с една. Това вероятно е последният мач на Хулен Лопетеги начело на Севиля.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
576