Севиля – Борусия Дортмунд: без победител


Н. Атанасов

Севиля – Борусия Дортмунд: без победител

СевиляБорусия Дортмунд
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан“, Севиля
Дата: 05.10.2022 г.
Час: 22:00

Севиля започна нов сезон в Шампионската лига, като летвата пред "рохибланкос“ отново е високо вдигната. Целта за андалусци е да прескочат групите и да играят напролет в най-престижния клубен турнир, като не допускат грешката от миналогодишното издание на надпреварата, когато отпаднаха в груповата фаза.

Засега, обаче, задачата за селекцията на Хулен Лопетеги изглежда трудна. В първия си мач Севиля падна с 0:4 у дома от фаворита Манчестър Сити, а след това испанците не успяха да спечелят и на гости на сочения за аутсайдер тим на ФК Копенхаген, завършвайки 0:0.

Корона, Торес, Маркао и Рекик са с травми за домакините.

Борусия Дортмунд стартира с победа участието си в ШЛ, като надигра с 3:0 ФК Копенхаген, но във втория си двубой "жълто-черните“ допуснаха късен обрат за поражение с 1:2 на гости на Манчестър Сити.

Кадровите проблеми за наставника Един Терзич са свързани с контузиите на Ройс, Дауд, Мори, Кобел, Волф и Алер. Хумелс и Герейро са под въпрос.

Севиля и Борусия Дортмунд играха един срещу друг в Шампионската лига през сезон 2020/21, когато вестфалци елиминираха испанския клуб на 1/8-финалната фаза след успех с 3:2 и равенство 2:2.

Прогноза: Севиля – Борусия Дортмунд 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Борусия Дортмунд (Един Терзич)
 
Майер
   
Мюние
Зюле
Шлотербек
Герейро
Йозчан
Белингам
Азар
Бранд
Мален
Модест
Иско
Долберг
Ламела
Ракитич
Гудел
Дилейни
Телес
Нианзу
Салас
Кармона
   
Буну
 
Севиля (Хулен Лопереги)

Обоснована прогноза: Севиля - Борусия Дортмунд 2:2

  Сподели
457