Ман Сити няма да се затрудни с ФК Копенхаген


Н. Атанасов

Ман Сити няма да се затрудни с ФК Копенхаген

Манчестър Сити - ФК Копенхаген
Стадион: "Етихад“, Манчестър
Дата: 05.10.2022 г.
Час: 22:00

Многомилионната селекция на Манчестър Сити ще прави пореден опит за европейски триумф. През последното издание на Шампионската лига английският първенец достигна до полуфиналите, където беше елиминиран по особено драматичен начин от гранда Реал Мадрид, който впоследствие спечели своята 14-та титла от надпреварата – нещо, за което "гражданите“ могат само да бленуват на фона на колосалните суми, които собствениците на клуба наливат в него.

Тазгодишната кампанията за Ман Сити започна с погром на гости на Севиля, в който англичаните спечелиха с 4:0. В предишния си мач хората на Пеп Гуардиола стигнаха до труден обрат за крайното 2:1 срещу Борусия Дортмунд.

Уолкър и Стоунс са контузени за "гражданите“.

Датският първенец ФК Копенхаген се завърна обратно в най-комерсиалната надпревара. Възпитаниците на Йес Торуп са сочени са аутсайдер и няма какво да губят, даже напротив – ФК Копенхаген ще играе без напрежение срещу именитите си опоненти.

В първия си мач от турнира "лъвовете“ паднаха с 0:3 на гости на Борусия Дортмунд, а след това датчаните спечелиха първа точка, завършвайки 0:0 у дома със Севиля.

Амо е аут за гостите.

Двата отбора вече са се изправяли един срещу друг в европейските клубни турнири. Това се случи през сезон 2008/09 в тогавашния турнир за Купата на УЕФА.

Прогноза: Манчестър Сити – ФК Копенхаген 4:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

ФК Копенхаген (Йес Торуп)
 
Райън
   
Дикс
Хочолава
Вавро
Кристиансен
Зека
Лерагер
Стаменич
Клааесон
Корнелиус
Дарами
Фоудън
Холанд
Марез
Гюндоган
Силва
Де Бройне
Гомес
Лапорт
Диаш
Кансело
   
Едерсон
 
Манчестър Сити (Хосеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Манчестър Сити - ФК Копенхаген 4:0

  Сподели
407