Байерн Мюнхен - Виктория Пилзен: Над 2.5 гола в мача


Н. Гавазов

Байерн Мюнхен - Виктория Пилзен: Над 2.5 гола в мача

Байерн Мюнхен - Виктория Пилзен

Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен

Дата: 04.10.2022 г.

Час: 19:45 ч.

Съдия: Никола Дабанович (Черна гора)

Байерн Мюнхен посреща Виктория Пилзен в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Мнозина ще преценят, че тази среща е с предизвестен край, но въпреки това двубоят би могъл да заинтригува почитателите на залозите с различни варианти, от чиито успешен сбор може да се получи отличен коефициент.

Байерн вече има доста неубедителни мачове в Бундеслигата, което е непривично за германския колос, но тимът работи безупречно в Шампионска лига. Мюнхенският клуб вече успя да победи уверено двата основни конкурента в борбата за излизане от групата, като единият успех бе на терена на Интер. Двата мача с Виктория са практически гарантирани шест точки, а това означава, че най-вероятно след тях баварците ще си осигурят място в плейофите на главния европейски клубен турнир. Като цяло баварците са без загуба в 25 от предишните си общо 29 мача и записаха три отделни серии от две победи в този период.

Чешкият шампион от самото начало е сочен за боксовата круша в групата на смъртта. Виктория прескочи плейофния кръг, но е ясно, че няма никакъв шанс в компанията на Барселона, Интер и Байерн, като единствената задача е да не се превърне в боксова круша и да не влезе в историята със срамни резултати. Засега чехите наполовина се справят с тези планове - загуба с 5:1 от Барселона и поражение с 2:0 от Интер.

Трима контузени със сигурност няма да играят за Байерн: Буна Сар, Лукас Ернандес и Кингсли Коман. Под въпрос са лидерите на тима Джошуа Кимих и Томас Мюлер, които дадоха положителен тест за коронавирус. Полузащитникът Ян Копиц се завърна във Виктория. Колегата му Ян Климент все още е под съмнение, а друг полузащитник Павел Буча си заслужи дисквалификация в последния мач с Интер.

Тези отбори са се срещали помежду си четири пъти. Два мача от първия кръг на Купата на носителите на купи през 1971 г., където Байерн излезе победител. И има сравнително пресни два мача в групите на Шампионска лига през 2013 г. - германците отново спечелиха двата мача, минимално като гост, а у дома победиха чехите с 5:0.

Не е толкова лесно да бъде избран интересен залог за този мач. Всичко се свежда до един прост въпрос: ще бъде ли победата на Байерн ярка и продуктивна или скромна и без изобилие от голове? По-скоро първият вариант. Чехите не се отличават с надеждна защита, те са сериозно по-слаби от съперника, а Байерн изглежда много добре след международната пауза. Интересен залог е над 2.5 гола мача, голове през двете полувремена и защо да не предположим, че Садио Мане ще се разпише?

Прогноза: Байерн Мюнхен - Виктория Пилзен 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Виктория Пилзен (Михал Билек)
 
Станек
   
Перника
Хейда
Йемелка
Хавел
Кермак
Калвах
Сикора
Влканова
Мускера
Чори
Тел
Мане
Мусиала
Гнабри
Гравенберг
Горецка
Дейвис
Упамекано
Де Лигт
Павар
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Виктория Пилзен 3:0

  Сподели
582