Юнайтед отива при Барса на финал, след разгром над Шалке (видео)


В. Мухарски

Юнайтед отива при Барса на финал, след разгром над Шалке (видео)

Манчестър Юнайтед победи Шалке с 4:1 в реванша от полуфиналите в Шампионска лига. Английският тим имаше аванс от два гола след първата среща в Гелзенкирхен и по този начин възпитаниците на Алекс Фъргюсън се класират на финал, където ги чака отборът на Барселона. Титуляр за "червените дяволи" бе българския нападател Димитър Бербатов, който се отчете с асистенция и бе сменен в 77-ата минута.

В 13-ата минута, хубава техника на Митко Бербатов му помогна да навлезе в половината на Шалке, но при паса той не сполучи. В 25-ата минута Смолинг засече с глава центриране от корнер, но прати топката в аут. 60 секунди по-късно играчите на Юнайтед откриха резултата. Гибсън намери Валенсия, който прати топката в мрежата на гостите за 1:0. "Кралско-сините", които в този двубой играха с черни фланелки, опитаха веднага да отговорят на удара, след като Раул бе близо до попадение но Ван дер Саар се намеси.

В 32-ата минута, топката стигна до Гибсън, който веднага стреля и по този начин хвана Нойер неподготвен за 2:0. Само три минути по-късно Хорадо се възползва от неконцентрираните действия в защитата на Манчестър и със силен шут намали на 2:1. В следващата атака действията веднага се пренесоха пред вратата на гостите, но ударът на Валенсия бе спрян малко пред голлинията от защитник на немците.

След почивката зрителите на "Олд Трафорд" станаха свидетели на опасни атаки и към двете врати. В 50-ата минута Фарфан пробва удар, но топката се отби от защитник на англичаните и излезе в корнер. В 55-ата минута Митко Бербатов намери Андерсон, който веднага обстрелва Нойер, но стражът на Шалке се справи по прекрасен начин, избивайки в ъглов удар.

В 64-ата Гибсън стреля, но твърде леко. В 71-ата минута Юнайтед стигнаха до нов гол, който обаче бе отменен поради засада. Само минута по-късно, след продължителна атака на домакините, Андерсон намери начин да стреля, разписвайки се за 3:1.

В 76-ата минута Бербатов бе изведен на отлична позиция, българинът взе правилното решение, като комбинира с Андерсон, който просто вкара топката в опразнената врата за 4:1. 60 секудни по-късно Бербо бе заменен от Майкъл Оуен.

В 79-ата минута Хунтелаар стреля, но без резултат. Само няколко минути по-късно отново той стреля и вкара топката във вратата на Юнайтед, но преди това бе прозвучал сигнал за засада. До края на срещата не се стигна до нов гол и играчите на Манчестър се поздравиха с победата и се класират на финал в Шампионска лига, където ще играят на 28 май с Барселона ("каталунците" вчера елеминираха Реал Мадрид).

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
145