Барса е на финал, след равенство в четвъртия мегаспектакъл (видео)


В. Мухарски

Барса е на финал, след равенство в четвъртия мегаспектакъл (видео)

Барселона и Реал Мадрид завършиха наравно 1:1 в среща реванш от 1/2 - финалите в Шампионската лига. Първият мач на "Сантиаго Бернабеу" завърши 2:0 за "каталунците" и по този начин те отиват на финал в турнира.

През първата част Барселона създаде по-чисти положения. В 7-ата минута Иниеста отправи първия удар в срещата, който обаче бе слаб и неточен. С жълт картон бе предупреден Карвальо, а по-късно, на няколко пъти съдията Франк де Блеекере му спести второ официално предупреждение.

В 22-ата минута Бускетс стреля, но Икер Касиляс успя да улови топката. В 32-ата минута Лео Меси намери начин да стреля технично, но Касиляс спаси. В следващата минута отново аржентинската звезда на Барса стреля от добра ситуация, но този път топката излезе в аут. В следващата атака Вийя бе изведен от Меси, но ударът му бе избит от стража на Реал.

В 36-ата минута Педро овладя добре и стреля, но в аут. 60 секунди по-късно продължителна атака на Барса завърши с нов шут на Меси, но Касиляс отново застана на пътя на топката. В последните минути на първата част Вийя бе изведен сам срещу вратаря ма Реал, но преди това бе прозвучал сигнал за засада.

Минути след почивката, Игуин вкара топката във вратата на Барса, но преди това бе прозвучал сигнал за нарушение на Кристиано Роналдо. Ситуацията бе спорна, защото Роналдо бе спънат и падайки той закачи Масчерано, за което бе отсъден фаул за "каталунците".

В 54-ата минута Иниеста подаде към Меси, аржентинецът пропусна топката за Педро Родригес, който от добра позиция не остави шансове на Касиляс за 1:0. В 63-ата минута грешка в отбраната на Барса позволи на мадридчани да достигнат до попадение. Ди Мария първо нацели гредата, топката се върна при него, но той взе правилното решение, като подаде към Марсело, който без проблеми прати топката в мрежата на Валдес за 1:1.

В 73-ата минута Бускетс опита удар, който обаче излезе в аут. До края на срещата двата тима извършиха доста нарушения, като за това вина имаше и хлъзгавия терена. В последните минути, Ерик Абидал се появи в игра за Барса, след като той дълго време лекуваше рак. До нов гол не се стигна и Барселона ще играе на финала на 28 май в Лондон на стадион "Уембли".

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
148