УЕФА предварително подготвила обвинението към феновете на Ливърпул


Н. Гавазов

УЕФА предварително подготвила обвинението към феновете на Ливърпул

Станаха известни подробности около проблемите с организацията на финала на Шампионска лига в Париж.

Трофеят се разигра между Реал Мадрид и Ливърпул (1:0), но заради проблеми със сигурността началото на срещата се забави с 36 минути. Част от зрителите не можаха да влязат на стадион "Стад дьо Франс", пред който се извиха огромни опашки.

УЕФА публикува изявление, в което отбелязва, че турникетите на пътеките за Ливърпул са били блокирани от хиляди фенове, които са закупили фалшиви билети, с които не може да се премине през проходите. Това доведе до тълпи от фенове, които се опитваха да влязат вътре.

Според The ​​Guardian изявлението на УЕФА, обвиняващо феновете на Ливърпул в забавяне на началото на мача, е било подготвено много преди мача.

"Шокиращо и ужасяващо е, че УЕФА – Съюзът на европейските национални футболни асоциации, който включва английската Висша лига – излезе с предварително подготвено изявление, в което обвинява феновете, обяснявайки причините за забавянето на началото на мача.

Да причиним това на феновете на Ливърпул след всичко, което преживяхме, е ужасно. Нуждаем се от пълни отговори как са взети всички тези решения“, заяви британският лейбъристки политик, депутатът Иън Бърн, който е фен на Ливърпул и присъства на мача.

  Сподели
428