Шави: Нека забравим за темите извън спорта и играем футбол


Н. Гавазов

Шави: Нека забравим за темите извън спорта и играем футбол

Полузащитникът на Барселона Шави призова съотборниците си да се съсредоточат върху играта си тази вечер и да не обръщат внимание на случващото се извън терена. Както е известно, вчера УЕФА разгледа жалбата, която Реал Мадрид подаде срещу шестима играчи на каталунците, обвинявайки ги в симулативни действия по време на първата полуфинална среща от Шампионската лига между двата тима, като по този начин те са повлияли на решенията на съдийското ръководство на мача.

Тази вечер от 21:45 часа българско време на „Камп Ноу" Барселона посреща Реал в среща-реванш от турнира и Шави опроверга отправените обвинения срещу отбора му, заявявайки, че те не отговарят на истината.

„Тази жалба е толкова жалка, още повече, че Барселона демонстрира във всички свои двубои примерно поведение. Имам чувството, че на практика не се говори толкова за плановете на отборите по време на самия мач, а повече време се отделя на това какво се случва на терена. Трябва да забравим за извънспортните теми и да се съсредоточим изцяло върху играта си, а най-важното е, да покажем нашия си футбол. Ние сме изненадани, че техния треньор говори за резултат като 0:0, че е добър. Досега те бяха много защитено, но във вторник вечер ще им се наложи да покажат повече амбиция, отколкото в Мадрид. Тогава ще видим какво би станало", заяви Шави за RNE Radio 3.

 

  Сподели
83