Ливърпул с трудна победа срещу Аякс на "Анфийлд" (видео)


FUTBOL-TV

Ливърпул с трудна победа срещу Аякс на

Ливърпул записа трудна, но заслужена победа над гостуващия Аякс. Мърсисайдци се наложиха с 2:1 на "Анфийлд“ в интригуващ мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига. В 17-ата минута Мохамед Салах се възползва от хубав пас на Диого Жота и даде аванс на мърсисайдци. Последваха два-три пропуска пред вратата на гостите.

И когато всички очакваха Ливърпул да удари за втори път, тогава Мохамед Кудус изравни с прекрасен удар - десет минути по-късно. С вина за гола бе Ван Дайк. Пред бранителя се откри следващата добра ситуация, но Пасвеер спаси неговия удар с глава. Последваха още положения пред стража на гостите, който обаче направи куп спасявания.

В 75-ата минута, при една от редките си атаки през второто полувреме, Аякс можеше да стигне до пълен обрат. Блинд бе оставен непокрит на задната греда и засече с глава центриране на Тадич, но топката профуча поркай гредата.

В 89-ата минута Мохамед Салах стреля опасно в далечни ъгъл, като след рикошет топката срещна гредата и излезе в ъглов удар, от който Жоел Матип се възползва и изведе Ливърпул напред в резултата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
590