Барселона ще прекъсне лошата серия срещу Байерн Мюнхен


Н. Гавазов

Барселона ще прекъсне лошата серия срещу Байерн Мюнхен

Байерн - Барселона

Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен

Дата: 13.09.2022 г.

Час: 22:00

Съдия: Дани Макели (Нидерландия)

Байерн Мюнхен ще бъде домакин на Барселона в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Няма никакви съмнения, че тази среща е гвоздеят на програмата на главния европейски клубен турнир във вторник. Капризите на жребия отново събраха баварци и каталунци в един квартет по подобие на миналата година, а интригата се допълва от това, че Роберт Левандовски смени "Алианц Арена" с "Камп Ноу".

Байерн Мюнхен започна сегашния си поход с гръмка победа с 2:0 на гости на Интер, което в известна степен изненада експертите, но трябва да кажем, че германците показаха голям коефициент на полезно действие, безмилостно наказвайки разточителството на "нерадзурите". Успехът в Милано е с двойна цена, като се има предвид, че е срещу един от кандидатите за първите две места в групата. Що се отнася до Бундеслигата, там баварците започнаха с три гръмки победи с резултат 15:1, но след това хората на Юлиан Нагелсман започнаха да буксуват, записвайки три поредни равенства. Специалистите все още умуват какви са причините за препъванията на баварците, които към момента са трети, на две точки от лидера Унион.

Определено Барселона се завръща след доброто трансферно лято и след като старши- треньорът Шави напипа химията за победите. Каталунците започнаха кампанията си в Шампионска лига с победа 5:1 над Виктория, което се очакваше на фона на засилената мощ на "блаугранас". Левандовски се отчете с хеттрик в тази среща и за пореден път оправда полезността си за новия колектив. Впрочем този успех стана част от победния рейд на Барселона и в Ла Лига, където тимът започна с равенство, но след това записа 4 победи с общ резултат 15:1. След пет кръга хората на Шави са втори, изоставайки от Реал Мадрид с две точки.

Коман е аут от домакините, гостите са без кадрови проблеми.

- Байерн е в серия от четири победи срещу Барселона, при това с общ резултат 17:4.

- Последната победа на Барселона срещу баварците се случи на полуфиналите в Шампионска лига през 2015 г.

- У дома Байерн е без загуба срещу Барселона с четири победи и две равенства.

- В седем поредни мача между двата тима в Шампионска лига паднаха над 2.5 гола.

Очакванията са за истински празник на футбола и първото, на което можем да се надяваме е да видим няколко гола. И двата тима умеят да вкарват, освен това статистиката е категорична по отношение на личните срещи, които са резултатни. Относно победителя, това е много рискована прогноза, но ако погледнем представянето на тези съперници дотук, равенството е много логичен изход. Въпреки това ще посъветваме нашите читатели да потърсят изненадата и да заложат на успех на гостуващия отбор. Барселона изглежда с една идея по-обиграна в атака, освен това каталунците разполагат с може би най-добрия голмайстор на Стария континент, който ще направи всичко по силите си, за да покаже, че не е сгрешил с трансфера си през лятото.

Прогноза: Байерн - Барселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Шави)
 
Тер Щеген
   
Белерин
Араухо
Кунде
Алба
Кеси
Де Йонг
Педри
Рафиня
Левандовски
Дембеле
Мане
Сане
Мусиала
Мюлер
Забитцер
Кимих
Дейвис
Хернандес
Де Лигт
Павар
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Барселона 1:2

  Сподели
844