Спалети: Нищо не е невъзможно, когато имаш правилните футболисти


Н. Гавазов

Спалети: Нищо не е невъзможно, когато имаш правилните футболисти

Старши-треньорът на Наполи Лучано Спалети коментира победата с 4:1 над Ливърпул в мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

"Това бе важен резултат. Трябва да оценяваш постигнатото като гледаш съперника срещу себе си, а в този случай това е Ливърпул, така че това е резултат, който ще влезе в заглавията на новините. За мен обаче е важно е да играем футбол, независимо срещу кого се изправяме. Трябва да го правим постоянно, без прекъсване. Това ще покаже до какво ниво сме стигнали.

Думите, че ще сме доволни и на равенство? Никога не трябва да се задоволяваме с равенство, никога не трябва да поставяш ограничения пред играчите си, защото винаги може да се намерят решения. Нищо не е невъзможно, когато имаш правилните футболисти. Изиграхме добър мач, но не сме им давали урок, твърде самонадеяно е да мислим по този начин. Утре сутрин отново трябва да тренираме добре, това е част от задълженията на всеки, който носи този екип. Утре трябва да можем да направим отново това, което постигнахме днес. Когато се изправяш срещу подобен съперник един детайл може да обърне мача. След като направих смените, позволихме на съперника да поеме контрола, което не ми хареса, но като цяло съм доволен и това е позитивен старт", заяви Спалети.

  Сподели
324