Сари: Искам да видя по-компактен Милан


Н. Гавазов

  Сари: Искам да видя по-компактен Милан

Старши-треньорът на Милан Стефано Пиоли коментира равенството 1:1 с РБ Залцбург в мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

"Това е добър резултат с позитивно представяне, но не и представяне на високо ниво. Когато не вдигаш нивото на класата и темпото на игра, това води до проблеми. Успяхме да се възстановим от трудния старт. Съперникът започна по-добре и ние също трябваше да заиграем по-добре. Това бе труден мач, голяма битка срещу силен опонент. Искахме победата, но трябваше да се представим по-добре. Момчетата знаят кога играят добре. Днес, особено в началото, винаги закъснявахме в борбата за топката и Залцбург можеше да прави бързи контраатаки. Те създадоха опасни ситуации, ние също, но не бяхме достатъчно остри във финалната фаза. Твърде бавно изграждахме атаките си, макар че Залцбург не ни пресираше агресивно. Можехме да създадем повече възможности, ако бяхме увеличили темпото. Исках да видя отбора по-компактен, а не толкова разтеглен. Това щеше да ни позволи да играем повече в тяхната половина.

Имахме проблеми при техните контраатаки, защото не пренасяхме топката правилно, а те винаги пресираха бековете ни с халф. Мисля, че проблемът не бе толкова в пресата, колкото във факта, че не движехме топката достатъчно бързо и не правехме правилните пасове.

Загубата на Челси? Резултатът в Загреб е изненадващ, но той трябва да ни научи, че във футбола няма лесни мачове. Знаехме, че Залцбург е корав съперник. Те не допуснаха загуба у дома миналия сезон в Шампионска лига, въпреки че играха срещу Байерн", заяви Сари.

  Сподели
173