Гуардиола: Стана лесно след втория гол


Н. Гавазов

 Гуардиола: Стана лесно след втория гол

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира победата с 4:0 над Севиля в мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига, както и контузията на Карим Бензема.

"Искахме да атакуваме твърде бързо през първото полувреме. Когато съперникът заигра по-добре, ние успяхме да отбележим втори гол с чудесно изпълнение от Фил Фоудън. След това стана лесно.

Числата при Холанд са едни и същи през цялата му кариера, не само тук, всикчо е доста подобно. Той има невероятно чувство за позициониране пред гола. До момента показваме страхотна резултатност и искам да продължим в този дух. Напоследък Фоудън не играеше толкова добре, колкото може, но той винаги е полезен, винаги тича и се бори за отбора. Убеден съм, че голът и асистенцията от днес ще са му от голяма полза.

Аканджи бе тренирал с нас само ден и половина, не повече. Знаехме, че той е силен, интелигентен и умее да борави с топката. Смятам, че привлякохме фантастичен футболист. Грилиш пък бе много агресивен с топка в крака през първото полувреме. Понякога му липсваше последния пас. Джак ще бъде важен играч за нас през сезона, той изигра добър мач", заяви Гуардиола.

  Сподели
225