Макаби Хайфа няма шанс срещу Бенфика


Н. Гавазов

 Макаби Хайфа няма шанс срещу Бенфика

Бенфика - Макаби Хайфа

Стадион: "Ещадио до Бенфика", Лисабон

Дата: 06.09.2022 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Андреас Екберг (Швеция)

Бенфика посреща Макаби Хайфа в мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Останалите съперници в квартета са Ювентус и ПСЖ, така че трите точки са задължителни за "орлите" в тази среща, ако разбира се португалският колектив си е поставил амбициозната цел да продължи към плейофите на турнира.

Бенфика е във впечатляваща серия от 15 победи и отбеляза два или повече гола в 14 от тези мачове. Всъщност лисабионци отбелязаха три или повече гола в 10 от последните си 13 мача. Тимът е лидер в таблицата за класиране на португалското първенство, изпреварвайки втория Спортинг Брага с два пункта. Трябва да отбележим и начина, по който "орлите" достигнаха до този етап на Шампионска лига, преминавайки през Мидтиланд и Динамо Киев, спечелвайки всичките си 4 мача в квалификациите.

Макаби Хайфа спечели израелското първенство за първи от десет години и очевидно "зелените" си направиха правилните изводи от миналогодишните квалификации, в които отпаднаха от Кайрат, защото този път преодоляха Олимпиакос, Аполон и Цървена звезда. В момента статистиката на Макаби Хайфа не е така впечатляваща като на Бенфика - тимът нямаше победа в 7 от предишните си общо 13 мача и в този период дори допуснаха четири загуби. Нещо повече, "зелените" имат само пет успеха навън през последните шест месеца.

Верисимо и Виктор са аут за домакините. Мейр и Жабер няма да играят за гостите.

Бенфика изглежда много силно в офанзивен план, а също така можем да кажем, че отборният дух е на много високо ниво след последните успехи на тима. Макаби не впечатлява толкова, а и тимът няма опита на своя съперник. За това е напълно резонно да очакваме победа за португалците, при това с разлика. Интригата тук е дали "орлите" ще допуснат гол и нашите предположения са, че това няма да се случи.

Прогноза: Бенфика - Макаби Хайфа 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Макаби Хайфа (Барак Бахар)
 
Кохен
   
Сундгрен
Голберг
Арад
Корнуд
Мохамед
Лави
Атзил
Чери
Давид
Пиерот
Рамос
Марио
Рафа
Нерес
Фернандес
Флорентино
Гарималдо
Отаменди
Морато
Жилберто
   
Влаходимос
 
Бенфика (Роджер Шмид)

Обоснована прогноза: Бенфика - Макаби Хайфа 2:0

  Сподели
305