Реал ще подаде жалба срещу Барселона


Н. Гавазов

Реал ще подаде жалба срещу Барселона

Разбирайки за безпрецедентното решение на Барселона да подаде в централата на УЕФА жалба срещу Жозе Моуриньо, Реал Мадрид на свой ред ще отвърне на удара и днес от ръководството на Кралския клуб обявиха, че също ще изложат в организацията своите претенции към каталунците по отношение на техните неспортсменски действия в първата полуфинална среща от Шампионската лига.

На „Сантяго Бернабеу" са убедени, че по време на целия мач футболистите на Барселона са симулирали и по този начин са въвели в заблуда главния рефер Волфанг Щарк, който, както стана ясно вчера от телевизионните записи, е изгонил несправедливо Пепе, след като преди това защитника на каталунците Алвеш се запревива на тревата, имитирайки болка от „грубата" игра на своя противник, без да има контакт между двамата.

Точно заради тази ситуация бе изгонен и Жозе Моуриньо, който не бе съгласен с решението на рефера и се обяви бурно срещу него. В жалбата на Реал се казва, че португалеца се е възползвал от правото си на свобода на словото, а също така, от клуба допълниха, че изцяло застават зад своя треньор.

 

  Сподели
91