Гуардиола: Просто направихме още една крачка към финала


Н. Гавазов

Гуардиола: Просто направихме още една крачка към финала

Старши-треньорът на Барселона Пеп Гуардиола запази хладнокръвие при победата на своя отбор над Реал Мадрид в сряда вечер и заяви, че неговия тим само е направил една крачка по пътя към финала в най-престижния европейски клубен турнир. Както е известно, в сряда вечер на „Сантяго Бернабеу", Барселона победи с 2:0 своя исторически съперник Реал Мадрид, в първа полуфинална среща от Шампионската лига и на практика обезсмисли реванша следващата седмица, който ще се играе на „Камп Ноу".

Скандалният момент в двубоя бе изгонването на Пепе от домакините, който получи директен червен картон от главния съдия Волфанг Щарк за нарушение срещу Дани Алвеш, като според специалистите, картонът е бил пресилен.

"Ние просто направихме още една крачка към финала. Трябва обаче да се уважава съперника. Ако ние не се съобразим с това, може да загубим у дома. Реал е способен на всичко. Няма да давам оценка на изгонването на Пепе, защото не видях добре ситуацията. Ако я изгледам отново, тогава бих коментирал", заяви Гуардиола.

 

  Сподели
86