Хендерсън: Париж трябва да стане повратна точка


Н. Гавазов

 Хендерсън: Париж трябва да стане повратна точка

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън призова за промяна след тревожните сцени на "Стад дьо Франс" преди финала на Шампионската лига през 2022 г.

Реал Мадрид спечели осма титла в Шампионска лига след победа с 1:0 над тима на Юрген Клоп.

Основният фокус на вечерта обаче бяха тревожните кадри на фенове, на които им беше отказан достъп до арената във френската столица.

Привържениците и на двата клуба бяха атакувани с лютив спрей от френската полиция, като докладите за насилие от страна на властите доминираха в отразяването след мача.

Френските служители бяха силно критикувани за реакцията си след това, като вътрешният министър Жералд Дарманин и шефът на полицията в Париж Дидие Лалеман бяха принудени да се извинят за твърденията за фалшиви билети.

УЕФА провежда разследване на проблемите, а Хендерсън настоя, че това трябва да е повратна точка в отношенията с феновете.

"Единственото заключение, до което някой може да стигне, е, че нещо подобно никога не трябва да се случва отново.

Не говоря само за нашите привърженици, всички фенове трябва да знаят, че когато отидат на мач, властите ще се погрижат за тях.

За да се случи това, Париж трябва да бъде повратна точка. Трябва да е момент, който да доведе на промяна към по-добро", заяви Хендерсън.

  Сподели
486