В Мадрид се готвят като за война


Н. Гавазов

В Мадрид се готвят като за война

Повече от 1 700 полицаи и други органи на обществения ред ще се грижат за сигурността на „Сантяго Бернабеу" тази вечер, когато е първата полуфинална среща от Шампионската лига между Реал Мадрид и Барселона. Както е известно, двата отбора се срещнаха три пъти през този сезон, от тях два пъти за последните две седмици и според организаторите на двубоя, мачът в сряда вечер е рисков.

Общинското ръководство на Мадрид се срещна във вторник следобед с представители на местната полиция, представители на медицинските органи в града, делегатите на УЕФА и лицето, което е началник на отдел „Безопасност" на „Сантяго Бернабеу", за да обсъдят въпросите по сигурността на двубоя.

След въпросната среща стана ясно, че 1 700 полицаи, стюарди и доброволци ще се грижат за обществения ред и ще оказват помощ на феновете. Навсякъде ще бъдат поставени камери и ще се следи постоянно за реда на стадиона. Специален полицейски контингент ще посрещне групите с фенове на Барселона още извън града и ще ги съпровожда до „Бернабеу". Надеждата на всички е, че екцесии няма да има и зрителите спокойно ще могат да наблюдават мача.

 

  Сподели
78