Динамо Загреб взе аванс преди реванша срещу Лудогорец (видео)


FUTBOL-TV

Динамо Загреб взе аванс преди реванша срещу Лудогорец (видео)

Динамо Загреб се наложи над Лудогорец с 2:1 в Разград в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионска лига. Гостите реализираха два бързи гола в началото, с които си спечелиха мача. Дино Перич прати топката във вратата на българските шампиоони още в 6-ата минута. Любопитно е да се отбележи, че във 2-ата минута Лудогорец бе близо до октриване на резултата, но топката бе избита от голлинията след удар на Сотириу. Автогол на Серджио Падт в 9-ата минута удвои аванса на гостите. Добра атака отляво на Динамо продължи с центриране по земя, което неясно как Серджио Падт вместо да избие с крак прати топката в собствената си мрежа. 

Бърнард Текпетей върна разградчани в мача. Той получи топката в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но вратарят на гостите допусна тя да влезе във вратата му - 1:2. 

На полувремето Анте Шимунджа имаше неприятната задача да осъществи принудителна смяна. Серджио Падт получи контузия през първата част, но стисна зъби до паузата, a след това беше заменен от Симон Слуга.

В 47-ата минута Рик Джонатан отправи изстрел от средна дистанция. Лек рикошет обърка първоначалните планове на Ливакович, който трябваше да укротява топката след нейния допир с лявата странична греда.

За втори път гредата спря Лудогорец от частичния обрат. На два пъти Сотириу можеше да вкара, но първо Ливакович спаси удара му от десетина метра, а след това при едно центриране гредата отново помогна на гостите.

Малко по-късно резервата Лука Менало пропусна да вкара трети гол за тима си.  Малко по-ксъно младокът пропиля нов отличен шанс, след като не успя да се разпише сам срещу Слуга. В края Игор Тиаго пропусна да вкара за 2:2. Така Лудогорец инкасира загуба, но интригата остава за реванша. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
424