Щурм: Безумие е скандирането на името на Путин


Н. Гавазов

 Щурм: Безумие е скандирането на името на Путин

Спортният директор на Щурм Андреас Шикер смята Динамо Киев за труден противник в битката за достигане до плейофите на квалификациите за Шампионска лига. Той обаче се радва, че няма да се наложи австрийският отбор да играе в Истанбул.

"Спестен ни е истински котел. На мача с Динамо в Истанбул трябваше да стоя 70 минути, за да гледам мача. Не знам как щяха да реагират нашите играчи в такава атмосфера.

Не чух скандиранията "Путин“ от нашата страна на трибуните. Ако това е така, това, разбира се, е лудост", заяви Шикер.

Напомняме, че Украинската футболна асоциация (UAF) изпрати апел до УЕФА относно поведението на феновете на турския Фенербахче. Става дума за инцидент, станал след гола на украинския клуб в 57-ата минута на мача. Тогава феновете на Фенербахче започнаха да скандират името на руския президент и военен престъпник Владимир Путин, по чиято заповед руските нацисти нахлуха в Украйна.

След мача треньорът на тима от Киев Мирча Луческу, възмутен от действията на турските фенове, отказа да присъства на пресконференцията.

От Фенербахче заявиха, че не се идентифицират с действията на тези фенове. Турският клуб подчерта, че многократно е изразявал подкрепа за народа на Украйна по време на войната с Руската федерация.

Припомняме, че Щурм е съперник на Динамо Киев в третия квалификационен етап на Шампионската лига. Първият мач между Динамо и Щурм ще се проведе на 3 август в Лодз. Мачът започва в 21:00 часа. Реваншът е насрочен за 9 август.

  Сподели
430