УЕФА разследва поведението на феновете на Фенербахче


Н. Гавазов

 УЕФА разследва поведението на феновете на Фенербахче

УЕФА откри дисциплинарно производство срещу турския клуб Фенербахче заради скандалното поведение на феновете по време на реванша с Динамо Киев от Шампионска лига.

 "Съгласно член 31(4) от Дисциплинарния правилник на УЕФА, Инспекторът по етика и дисциплина на УЕФА ще проведе дисциплинарно разследване на възможно неправомерно поведение от страна на феновете на Фенербахче по време на мача реванш от втория квалификационен кръг на УЕФА Шампионска лига 2022/23 между Фенербахче и Динамо Киев на  27 юли 2022 г. в Истанбул, Турция", се казва в съобщение на УЕФА.

Напомняме, че в мача от квалификациите за Шампионска лига феновете на Фенербахче скандираха името на военния престъпник Владимир Путин, а треньорът на Динамо Мирча Луческу не присъства на пресконференцията след мача в знак на протест.

Именно поради пълномащабната инвазия на Русия в Украйна, Динамо е принуден да играе домакински мачове на европейско ниво извън Украйна. Първият мач на Киев срещу Фенербахче се проведе в полския Лодз и завърши при резултат 0:0.

  Сподели
432